| 1 yorum ]


Kabiliyet Blog olarak bugün Dostoyevski'nin Kumarbaz adlı kitabından bahsedeceğiz.
Dostoyevski'nin muhteşem eserlerinden bir tanesi de "Kumarbaz"'dır.Üniversitelerdeki bazı hocaların istatistik derslerinin temelini oluşturan olasılık teorisinin daha rahat anlaşılması açısından tavsiye ettikleri bir kitap.
Poker,rulet gibi kumar oyunlarının incelikleri konusunda da detaylı bilgilere yer verilmiş.
Genç bir adamın sevdiği kadın uğruna kendini kumar batağına atması,adamın duygusal dalgalanmaları,aristokrat bir ailenin iç sorunları güçlü bir anlatımla aktarılmış.Bir kere başlayınca bırakılamayan ,kazananların daha çok kazanmak için;kaybedenlerin ise kaybettiklerini telafi etmek için kumara nasıl kapıldıkları daha iyi anlatılamazdı herhalde.Hiç kumar oynamamış olmama rağmen,o heyecanı,o bağımlılığı yaşamış kadar oldum.
Kumarbaz,Dostoyevski'nin yayıneviyle olan sorunları nedeniyle 1 ayda tamamlaması gerekmiş bir kitap.Gerçi bu kadar dar bir zamanda kitap yazmak zorunda oluşu Dostoyevski'ye daha sonra evleneceği eşi Anna'yı kazandırmıştır ama yine de 1 ayda böyle bir eser ortaya çıkarmak her babayiğidin harcı değildir helal olsun demek lazım.

1 yorum

Adsız dedi ki... @ 21 Ağustos 2008 22:40

Tşkler açıklama için Dostoyevski'nin kitaplarını okumak büyük bir haz veriyor .. sanırım yarın gidip alıyorum bu kitabı :)

Yorum Gönder


Yazıyla Alakası Olmayan,Küfür Ve Argo İçeren Yorumlar Yayınlanmamaktadır.