| 0 yorum ]


Sinema filmlerinden,konusu gerçek hayat hikayelerine dayananları izleyiciyi en çok etkileyenleridir.Bunlardan birtanesi de,Ocak 2008 de gösterimde olan ''Kelebek Ve Dalgıç''.

Filmin konusu şöyle:Fransız Elle Dergisinin 43 yaşındaki editörü Jean-Dominique Bauby'nin birdenbire geçirdiği felç sonrası beyin damarları,işitme duyusu ve sol göz kapağı hariç bütün kas ve damarları zarar görür.

Bir hastahane odasında hareketsiz bir şekilde hayatına devam eden Jean-Dominique doktorlarla ve ziyaretçileriyle sol gözünü kırparak iletişim kurmaktadır(1 defa kırpmak:evet , 2 defa kırpmak hayır anlamında).
Ona kalan tek şey hatıraları ve hayal gücüdür.Bakıcısı tarafından sık kullanılan harflere göre düzenlenen özel bir alfabe ile,kendi hayat hikayesini yazdırır ve yayınlatır.
Mathieu Amalric'in muhteşem oyunculuğuyla,zengin, güçlü ve çılgın bir adamın bir anda düştüğü durum karşısında duran çocuklarına dokunamaması ve aslında sadece hareket edebildiğimiz için bile ne kadar şanslı olduğumuzu vurgulayan bir dram.
Gözümüzü birkere açıp kapadığımızda herşeyin değeşebileceği ihtimalini hatırlatan ''GERÇEK'' çi bir film.KabiliyetBlog Tarafından kesinlikle tavsiye edilir.

0 yorum

Yorum Gönder


Yazıyla Alakası Olmayan,Küfür Ve Argo İçeren Yorumlar Yayınlanmamaktadır.