| 3 yorum ]


(Senin Gartın Burda Geçmez,Bi daha bas)

Ülkemizde,ilkokuldan üniversiteye kadar üstünde forma olan bütün gençler ''talebe'' denilerek bağra basılır.Dolmuşlarda,otobüslerde,sinemalarda ve hatta telefon tarifelerinde hep öğrencilere "talebe indirimi" kıyağı yapılır.Ama üniversiteye gelince ,formalar çıkarılıp,saç sakal uzatılınca işler değişiyor sanki.Üzerinde Türkçe ve İngilizce "Bu kart sahibi Türkiye'nin her yerinde üniversite öğrencilerine sağlanan kolaylıklardan faydalanır" yazan öğrenci kartı veriliyor ama Ankara'daki okulundan,İzmir'e ailesini ziyarete gelen öğrenciye "talebe" muamelesi yapılmıyor,"Ankara'daki öğrenci kartı burda geçmez bi daha kentkart bas" diyen şöforlerle muhatap olmak zorunda bırakılıyor.
Yine bir "gülsek mi ağlasak mı" manzarası...Nasıl bir çelişkidir bu!Hani bu karta sahip olanlar Türkiye'nin heryerinde kolaylıklardan faydalanabiliyordu!Ankara ile İzmir aynı ülke sınırları içerisinde değil mi!Biz mi yanlış biliyoruz!Madem İzmirli bir insan Ankara'daki bir üniversiteyi seçebiliyor peki neden Ankara'da öğrenci olan,İzmir'de öğrenciden sayılmıyor?Sadece Ankara-İzmir mukayesesi değil bu,aynı durum diğer şehirlerde de yaşanıyor maalesef.Aynı "YÖK" çatısı altındaki üniversitelerin kartlarının,aynı ülke içindeki farklı şehirlerde geçerli olmamasının mantıklı bir açıklaması olabilir mi!İstedikleri kadar makul sebepler bulmaya çalışsınlar,hiçbirinin kabul edilir bir tarafı yok!!

3 yorum

MaFiAMaX dedi ki... @ 31 Ağustos 2008 13:57

İzmir'de durum nasıl bilmiyorum ama İstanbul'da kullanılan öğrenci pasosunu alabilmek için okuldan onaylı bir Öğrenci Belgesi ile başvurmak yeterli. Üniversiteyi nerede okursanız okuyun onaylı bir öğrenci belgesi ile öğrenci pasosu alınabiliyor.

Direk öğrenci kartını gösterip indirim söz konusu değil, zaten ilkokul veya lisede de aynı durum söz konusu. Öğrenci pasosu olmadan öğrenci kartı işe yaramıyor. Her sene yenileme için 5 YTL alınıyor.

Kabiliyet dedi ki... @ 31 Ağustos 2008 15:28

İzmir'de otobüslerde üniversite kartını göstermek indirimli geçişlerden yararlanmaya yetiyor ama sorun İzmir dışındaki üniversitelerin öğrenci kartlarının otobüslerde geçmemesi.Yani mesela Bilkentin öğrenci kartını gösterince şöfor kabul etmiyo.Ankarada üniversite okuyan İzmirli bir öğrenci,İzmirin otobüslerinde tam tarife ücreti ödemek zorunda kalıyo.Çok saçma..

Adsız dedi ki... @ 3 Eylül 2008 15:46

Ben öğrenciğim bu güne kadar 2-3 kere Öğrenci KARTI dedi :D Göstermedim parasını verdim.Sallayın ya neyse onu basın hiç uğraşamam

Yorum Gönder


Yazıyla Alakası Olmayan,Küfür Ve Argo İçeren Yorumlar Yayınlanmamaktadır.