| 5 yorum ]

Daha önce benim de başıma gelen widgetlerin hareket ettirilememesi ve silinememesi sorunuyla karşılaşan arkadaşlar için bu sorunun çözümünü anlatacağım.

Şimdi ben kendi blogum üzerinden anlatacağım daha iyi anlamanız için. Aslında çok kısa bir işlem fakat yeni arkadaşlar için daha detaylı anlatmak istedim.

Kabiliyet.org anasayfasında gördüğünüz ''Haftanın Favori Başlıkları'' isimli widgeti silmek istiyorum fakat widget düzenleme seçeneğine girdiğimizde ''Widgeti Sil'' butonunun aktif olmadığını farkettik. Bu durumda öncelikle HTML'yi Düzenle kısmına geliyoruz ve widget şablonlarını genişlet seçeneğine tick koyuyoruz. Ardından CTRL+F yardımıyla açılan arama kutusuna ''locked=" (Tırnakları aramaya dahil etmiyoruz.) yazalım. Silmek istediğimiz widgetin adını bulana kadar arama işlemini sürdürelim.


Silmek istediğimiz widgetin adını gördüğümüzde duralım ve resim de gördüğümüz ''true'' değerini ''false'' yapıp şablonumuzu kaydedelim. Sayfa ögelerinde silmek istediğimiz şablonun düzenle seçeneğine girdiğimizde butonunun aktif olduğunu göreceğiz.

5 yorum

Ali Arslan dedi ki... @ 10 Kasım 2009 16:40

evet geçen sefer ben bloggerin html kısmına karıştırırken bunu farkettim.

Yumurtlayan Kalem dedi ki... @ 2 Aralık 2009 13:35

Denedim fakat olmadı sadece pasif aktif oluyor kalddır butonu gelmiyor.

Denedim ve gayet başarılı oldum dedi ki... @ 12 Mart 2010 18:19

Merhabalar ben mehmet bu sitede gördüm uğraştım fakat malesef yapamadım. Aradım taradım en sonun netcolik diye bi site buldum ve ordaki tanımından buldum uyguladım oldum.

Muhammet Arslan dedi ki... @ 15 Temmuz 2010 00:53

Çok yararlı bir paylaşım olmuş , kendi açımdan gayet rahatlıkla söyleyebilirimki büyük problem yaratıyordu silinmeyen windetler
Teşekkür ederim

Magic and Dust dedi ki... @ 10 Mart 2012 14:23

Çok teşekkürler, çok faydalı biraz önce uyguladım, Flicker artık yok :D

Yorum Gönder


Yazıyla Alakası Olmayan,Küfür Ve Argo İçeren Yorumlar Yayınlanmamaktadır.