| 4 yorum ]



Geçen yaz barajlardaki suların azalmasıyla birlikte hatırladık Küresel Isınmayı.Yazın ortasında 3-4 günlük su kesintileri başlayıp ellerimizde kovalarla çeşmelerde su sırasına girince jeton düştü tabi.
Bize dokunmayan küresel ısınma bin yıl yaşasın diyemiyoruz artık.Susuzluk sadece evlerde değil tarlada,bağda bahçede de sorun...
Belediyeler güya üstelerine düşeni yaptılar.Panolara,duraklara ''Arabaları hortumla değil,kovayla yıkayalım'' tarzında afişler astılar.Peki işe yaradı mı ? Belki ... İnsanlar bir derece haberdar oldular susuzluktan ama bilinçlendiler mi ? Hayır.Zaten nasıl bilinçlensinler ki ! Bir tarafta su yok diyen ''büyükler'' , bir tarafta da patlayıp caddeleri göle çeviren su boruları...Vatandaş da der tabi habire boruların patlayıp,tonlarca suyun boşa aktığı bir yerde ben duş süremi 2 dakikaya indirsem ne fayda...
''Sudan ucuz'' deyimimiz tarihe karışmadan önce hepimizin önlem alması şart.Yoksa ''su ithalat''ına başlayacağımız günler yakındır!

4 yorum

MaFiAMaX dedi ki... @ 27 Ağustos 2008 21:53

Sudan ucuz deyimi çoktan tarihe karıştı. Ülke potansiyelinin yarısını kullanabilsek bugün susuzluk sorunu ortada kalmaz. Bunu devlet büyüklerimiz bile söylüyor.

Dikkat - Su gelir güldür güldür türküsü popülerleşebilir :D

Kabiliyet dedi ki... @ 27 Ağustos 2008 22:29

Yeterki su olsun da,türküyü oynaya oynaya söyleriz problem değil :)

Unknown dedi ki... @ 28 Ağustos 2008 12:17

güzel yazı öncelikle:)2-3 haftadır her gün su kesiliyor.güya tasarruf yapıyolar.ama millet mahvoluyor.ve suyun kesileceğinden haberimiz de olmuyor.

Adsız dedi ki... @ 28 Ağustos 2008 23:23

Öncelikle şunu söylemeliyim.İnsanları bilinçlendirmek için gerçekten çok güzel bir yazı olmuş,bunun için tebrik ederim.

İnsanlarımız ne zaman bilinçlenirse,ne zaman hortum yerine kova ile arabalarını yıkarsa,diş fırçalarken ne kadar suyu az keserse,banyo yaparken ne kadar az su kullanabilirse,belediyeler anında önlem alabilirse,bulaşık yıkarken suyu çeşmede değil de bir kapta yıkanırsa,su sıkıntısına o kadar girmeyebiliriz.

Yeter ki tüm beyinlerdeki jetonlar boşalsın.Devlet böyle proje yapınca karşılığı alınıyor.Buna internet sanal alemide dahil.En basit örnek:

Tekrardan yazı için teşekkürler...

Yorum Gönder


Yazıyla Alakası Olmayan,Küfür Ve Argo İçeren Yorumlar Yayınlanmamaktadır.