| 0 yorum ]



Temmuz 8, 2007 tarihinde resmen açıklanan Boeing 787 Dreamliner için bu sembolik bir podyum tarihiydi. Yani 7-8-07 tarihi uçağın model numarası ile aynı rakamlara sahipti. İşte bu olay uçağın ilki gövde olarak tamamlandı. Ancak ilk test uçuşunu 2009’ un ikinci çeyreğinde yapacak olan 878’ in teslim tarihi ise 2010 ilk çeyreği olarak açıklandı.
Gökyüzünün tartışılmaz isimlerinden olan Boeing, bu uçağı ile 1. sınıfı A++ standartlarına taşıyor. Uzun mesafe uçuşlarında yer alacak uçağın teknolojik bir kuş olduğunu belirten yetkililer, detaylar hakkında henüz bir açıklamada bulunmuyor.
Tahminlerimize göre Airbus ‘ ın elindeki kartlar yeterli olmayacak. Dreamliner isminden de anlaşılacağı gibi “Rüya Uçak” herkesi şaşırtacağa benziyor. Havacılık sektörünün gözleri Boeing’ in üzerinde.
Airbus’ ın geçtiğimiz yıllarda çıkarmış olduğu A380 isimli gökyüzündeki en büyük yolcu uçağına karşılık Dreamliner ne kadar şanslı olacak bunu göreceğiz. Diğer taraftan Airbus’ ın uçakların yakıt teknolojisinde karbondioksit tüketen bir çeşit yosundan elde edilecek maddenin kullanılabilmesinin düşünüldüğünü, böylece sera gazı etkisinin ve kirli atıkların sınırlandırılabileceğini, ayrıca benzine bağımlılığın ortadan kalkabileceğini söyledi.
İşte bu haber sektöre bomba gibi düştü. Çünkü uçak yakıtlarının maliyetinin düşmesi daha fazla kâr demektir.
Bu iki dev firmanın kıyasıya mücadelesini kimin kazanacağını bilemeyiz. Ancak uçuşların kaliteli ve daha ucuza mahal edileceğini düşününce sanırım bu yolcuların kazanacağı bir rekabet olacaktır.

0 yorum

Yorum Gönder


Yazıyla Alakası Olmayan,Küfür Ve Argo İçeren Yorumlar Yayınlanmamaktadır.